Jak chronić klimat i zasoby naturalne jako rolnik lub konsument żywności?
Rolnictwo w znaczący sposób wpływa na wzrost emisji gazów cieplarnianych, a jednocześnie zmiany klimatu coraz bardziej zagrażają produkcji żywności w Europie i na świecie. Rolnictwo – jedna z przyczyn oraz ofiara zmian klimatu – może być również najlepszym narzędziem do jego ochrony.



Do udziału w konferencji zapraszamy szczególnie osoby zainteresowane tematem

zrównoważonego rolnictwa, rozwojem społeczności rolniczych oraz ruchów i inicjatyw tworzonych przez konsumentów żywności.

Wstęp wolny

MIEJSCE:

Centrum Szkoleniowo-Konferencyjne KZRSS „Społem”, ul. Grażyny 13/15, Warszawa

I DZIEŃ (12 grudnia)   KONFERENCJA

II DZIEŃ (13 grudnia)   WIZYTA STUDYJNA

Zgłoszenia przyjmujemy do dnia 10 grudnia. Liczba miejsc na konferencję 12.12. jest nielimitowana.
O uczestnictwie w wizycie studyjnej 13.12. decyduje kolejność zgłoszeń.

Prosimy o wypełnienie formularza zgłoszeniowego: FORMULARZ

Organizator pokrywa koszty dojazdu* dla osób dojeżdżających spoza Warszawy, a dodatkowo koszty noclegu i wyżywienia dla osób biorących udział w wizycie studyjnej.

Informacje oraz zgłoszenia na konferencje: Magdalena Klarenbach, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel. 608 422 208

Kampania „Klimat dla rolników”: Emilia Ślimko, tel. 601 284 099, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

dlaklimatu.pl

biuro@sie.org.pl

2018 | Społeczny Instytut Ekologiczny
Społeczny Instytut Ekologiczny

ul. Czeladnicza 17/1
04-743 Warszawa, Polska