BIORÓŻNORODNOŚĆ NA KRAWĘDZI

Społeczny Instytut Ekologiczny
ma zaszczyt zaprosić na konferencję prasową:

BIORÓŻNORODNOŚĆ NA KRAWĘDZI

na temat stanu bioróżnorodności rolniczej

Termin: sobota, 16 października, godzina 11.30
Miejsce: Restauracja Piąta Ćwiartka
Arkady Kubickiego u podnóża Zamku Królewskiego w Warszawie
wejście od ulicy Grodzkiej lub Bugaj.

Po konferencji zapraszamy na Kulinarną Akcję Bezpośrednią organizowaną przez
Warszawskie Convivium Slow Food.

Jakie jajo?
Czy kolor żółtka świadczy o pochodzeniu jajka? 
Co różni klatkową „trójkę” od wolnej „jedynki”? 
Ile jajek tygodniowo można zjeść, żeby nie przerazić dietetyka?

Gośćmi spotkania będą:
Andrzej Marganiec – Prezes Zrzeszenia Hodowców Przepiórek
Jacek Mazurek – hodowca, wyzwoliciel swoich kur, zastępuje „trójki” „jedynkami”
Dariusz Marcinkowski – hodowca eko zielononóżek z Radziwiłłowa
Katarzyna Błażejewska – dietetyczka.

Konferencja dofinansowana ze środków NFOSiGW w ramach projektu realizowanego przez Społeczny Instytut Ekologiczny.