Społeczny Instytut Ekologiczny
ma zaszczyt zaprosić na konferencję prasową:
Czy kolor żółtka świadczy o pochodzeniu jajka?
Co różni klatkową „trójkę” od wolnej „jedynki”?
Ile jajek tygodniowo można zjeść, żeby nie przerazić dietetyka?
ma zaszczyt zaprosić na konferencję prasową:
BIORÓŻNORODNOŚĆ NA KRAWĘDZI
na temat stanu bioróżnorodności rolniczej
Termin: sobota, 16 października, godzina 11.30
Miejsce: Restauracja Piąta Ćwiartka
Arkady Kubickiego u podnóża Zamku Królewskiego w Warszawie
wejście od ulicy Grodzkiej lub Bugaj.
Po konferencji zapraszamy na Kulinarną Akcję Bezpośrednią organizowaną przez
Warszawskie Convivium Slow Food.
Jakie jajo?
Czy kolor żółtka świadczy o pochodzeniu jajka?
Co różni klatkową „trójkę” od wolnej „jedynki”?
Ile jajek tygodniowo można zjeść, żeby nie przerazić dietetyka?
Gośćmi spotkania będą:
Andrzej Marganiec – Prezes Zrzeszenia Hodowców Przepiórek
Jacek Mazurek – hodowca, wyzwoliciel swoich kur, zastępuje „trójki” „jedynkami”
Dariusz Marcinkowski – hodowca eko zielononóżek z Radziwiłłowa
Katarzyna Błażejewska – dietetyczka.
Konferencja dofinansowana ze środków NFOSiGW w ramach projektu realizowanego przez Społeczny Instytut Ekologiczny.