Jak chronić klimat i zasoby naturalne jako rolnik lub konsument żywności?
Rolnictwo w znaczący sposób wpływa na wzrost emisji gazów cieplarnianych, a jednocześnie zmiany klimatu coraz bardziej zagrażają produkcji żywności w Europie i na świecie. Rolnictwo – jedna z przyczyn oraz ofiara zmian klimatu – może być również najlepszym narzędziem do jego ochrony.
Do udziału w konferencji zapraszamy szczególnie osoby zainteresowane tematem
zrównoważonego rolnictwa, rozwojem społeczności rolniczych oraz ruchów i inicjatyw tworzonych przez konsumentów żywności.
Wstęp wolny
MIEJSCE:
Centrum Szkoleniowo-Konferencyjne KZRSS „Społem”, ul. Grażyny 13/15, Warszawa
I DZIEŃ (12 grudnia) KONFERENCJA
II DZIEŃ (13 grudnia) WIZYTA STUDYJNA
Zgłoszenia przyjmujemy do dnia 10 grudnia. Liczba miejsc na konferencję 12.12. jest nielimitowana.
O uczestnictwie w wizycie studyjnej 13.12. decyduje kolejność zgłoszeń.
Prosimy o wypełnienie formularza zgłoszeniowego: FORMULARZ
Organizator pokrywa koszty dojazdu* dla osób dojeżdżających spoza Warszawy, a dodatkowo koszty noclegu i wyżywienia dla osób biorących udział w wizycie studyjnej.
Informacje oraz zgłoszenia na konferencje: Magdalena Klarenbach, klara@zielonasiec.pl, tel. 608 422 208
Kampania „Klimat dla rolników”: Emilia Ślimko, tel. 601 284 099, emilia@zielonasiec.pl
dlaklimatu.pl